Even voorstellen


Mijn naam is Ellen Jongerden en ben woonachtig

in Slagharen,  Overijssel.

Gek op dieren


Al van jongs af aan was ik gek op alle dieren en zodra het kon, kwam mijn eerste hond in huis, een rottweiler. In de jaren daarna ging ik steeds meer met honden doen, waardoor ik in contact kwam met het dierenasiel. Daar heb ik jarenlang met veel plezier puppycursussen gegeven en legde ik huisbezoeken af bij mensen die gedragsproblemen hadden met hun hond. Hiervan heb ik veel geleerd.

Dierenasiel


Lang na deze periode kwam het dierenasiel opnieuw op mijn pad en heb ik mij bezig gehouden met de personele en organisatorische kant, maar bleef ik wel betrokken bij de asielhonden, al was dat met wat meer afstand. Dat blijft toch altijd trekken. De dierenasiels en alles wat daar omheen beweegt en leeft, is een boeiende wereld waarin veel bevlogen en betrokken mensen werken. Om hieraan ook mijn steentje bij te dragen, ben ik bestuurslid van Dierencentrum Achterhoek in Doetinchem.

Papieren


Toen ik in 2017 besloot een eerste nestje te gaan fokken met mijn Rhodesian Ridgeback, heb ik daar de officiële papieren voor gehaald. In 2018 haalde ik mijn ‘Vakbekwaamheid Houders van Dieren’ bij opleidingsinstituut Aeres in Barneveld. Ook ben ik in dat jaar gestart met het showen van mijn eigen hond, omdat ook hieraan door de rasvereniging eisen gesteld worden.

Nooit gedacht dat me dat zwaar zou vallen, maar dat deed het wel. Uiteindelijk ging ik er wel steeds meer plezier in krijgen en haalden we samen de beoordelingen waarvoor we getraind hadden.
Dus met veel ervaring uit de praktijk en een mooi papiertje voor aan de wand, sta ik je graag te woord.