HD A | ED 0 | OCD vrij
JME N/N (vrij) | DM N/N (vrij)
D-Locus D1 (Dilute) D/D (vrij)
B-Locus (liver gen) B/B (vrij)
IVA (Ventricular Arrhythmia) N/N (vrij)


Stamboom Koosje


Redyland Blaze of Glory
       'Koosje'

Over Koosje

Koosje is afkomstig uit Rusland en heeft van haar vader en moeder fijne karaktereigenschappen meegekregen. Ze is nieuwsgierig en zeer vriendelijk. Ze heeft een matig jachtinstinct, gaat konijnen en hazen een stukje achterna en komt dan snel weer terug. Katten gaat ze niet achterna, die laat ze na kennismaking met rust. Naar andere honden stelt ze zich afwachtend op en is conflict-mijdend. Sprintjes trekken met gelijkgestemden vindt ze geweldig.

Ondanks dat ze niet met kinderen is opgegroeid, gaat ze ook hiermee heel voorzichtig en tolerant om. Net als iedere Ridgeback is Koosje op haar tijd ondeugend, maar ze krijgt het altijd weer voor elkaar dat je erom moet lachen in plaats van boos te worden. Koosje is een lieve, grappige en gevoelige hond, die ’s avonds graag op de bank tegen je aankruipt. Het liefst met een warm dekentje over haar heen. Een knuffelkont!

Gezondheid

Koosje voldoet aan de door de rasvereniging verplichte gezondheidstesten. Ook aan de eisen die gesteld worden qua beoordelingen door keurmeesters op tentoonstellingen, voldoet zij in ruime mate.

koosje-10
koosje-09
koosje-08
koosje-06
koosje-05
koosje-01
koosje-02
koosje-04